Het Eindhovense verpleeghuis voor ouderenzorg Vitalis sluit per direct alle locaties in de regio voor bezoek om te voorkomen dat het coronavirus zich verder zal verspreiden.

Het gaat om de 22 locaties in Eindhoven en 1 locatie in Heerlen. Aanleiding is het risico dat bewoners lopen, nu het COVID-19-virus steeds meer om zich heen grijpt. Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid lopen extra risico's.

"We beseffen dat dit deze zeer ingrijpend is voor onze cliënten en familie. Maar we realiseren ons dat we niet anders kunnen: de gezondheid van cliënten, medewerkers en vrijwilligers gaat boven alles", aldus Vitalis.

Het is nog niet bekend tot wanneer het verpleeghuis gesloten blijft voor bezoek.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.