Gemeente Geldrop-Mierlo heeft besloten de raadsbijeenkomsten die tot en met 6 april gepland stonden niet door te laten gaan wegens de uitbraak van het coronavirus.

Meld je aan Wil je elke avond een update van het laatste coronanieuws ontvangen?

Dat houdt in dat de thema-avond en de commissievergadering die op 23 en 24 maart zouden plaatsvinden, niet doorgaan. Ook de raadsvergadering van 6 april wordt afgelast.

Alle agendapunten die in deze vergaderingen besproken zouden worden, worden verschoven naar latere bijeenkomsten. Als ook deze na 6 april niet kunnen doorgaan, neemt de gemeente tegen die tijd opnieuw een beslissing over het al dan niet laten doorgaan van raads- en commissievergaderingen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.