Gemeente Geldrop-Mierlo heeft besloten de raadsbijeenkomsten die tot en met 6 april gepland stonden niet door te laten gaan wegens de uitbraak van het coronavirus.

Dat houdt in dat de thema-avond en de commissievergadering die op 23 en 24 maart zouden plaatsvinden, niet doorgaan. Ook de raadsvergadering van 6 april wordt afgelast.

Alle agendapunten die in deze vergaderingen besproken zouden worden, worden verschoven naar latere bijeenkomsten. Als ook deze na 6 april niet kunnen doorgaan, neemt de gemeente tegen die tijd opnieuw een beslissing over het al dan niet laten doorgaan van raads- en commissievergaderingen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.