De politie heeft een persoon aangehouden die ervan verdacht wordt vrijdag 17 januari een agent met een stoel te hebben verwond bij een voetbalwedstrijd van FC Eindhoven.

Het gaat om een 30-jarige man uit Helmond, meldt de politie. De man kon worden aangehouden door camerabeelden uit het voetbalstadion.

De agent kreeg tijdens de wedstrijd een stoel tegen zich aan gegooid. Hij moest voor controle naar de afdeling spoedeisende hulp in het ziekenhuis worden gebracht.

Rond de voetbalwedstrijd tussen FC Eindhoven en Helmond Sport werden elf mensen aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats voor, tijdens en na de voetbalwedstrijd. De wedstrijd werd wegens de onrustige sfeer stilgelegd en de Mobiele Eenheid werd ingezet om supportersgroepen uit elkaar te houden.

Voor de wedstrijd werd een verdachte aangehouden op de Rooseveltlaan in Eindhoven omdat hij zich niet kon legitimeren en bij controle een baksteen en vuurwerk bij zich bleek te hebben. Een andere man werd aangehouden omdat hij door rood liep en vervolgens een agent die hem daarop aansprak mishandelde.

Na de wedstrijd werden er nog acht mensen in Helmond aangehouden omdat zij volgens de politie op zoek waren naar een confrontatie met andere voetbalsupporters.

Tijdens de wedstrijd werd ook een man aangehouden voor het gooien van de stoel naar de agent. Of deze man en de andere tien verdachten nog vastzitten, is onbekend.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.