Het vliegverkeer op Eindhoven Airport had dinsdag voor de achtste keer in twee maanden tijd last van de dichte mist. Het slechte zicht leidde tot forse vertragingen van vertrekkende en inkomende vluchten. Het vliegverkeer is inmiddels weer opgestart.

De vluchten waarvan het vertrek om 7.00 uur gepland stond, werden allemaal vertraagd tot zeker 9.45 uur. Reizigers die vanaf Eindhoven naar Alicante zouden vliegen, moesten nog langer wachten voor het vliegtuig opstijgt.

De Eindhovense luchthaven moest in twee maanden tijd al acht keer het vliegverkeer opschorten. Bij de luchthaven is 550 meter zicht nodig om vliegtuigen te laten landen en stijgen. Op Schiphol is maar 75 meter zicht nodig. In Eindhoven is dus relatief minder dichte mist nodig om het vliegverkeer te verstoren.

Om vliegtuigen bij minder zicht te laten landen, zou de technische installatie op de landingsbaan verbeterd moeten worden. De landingsbaan is echter eigendom van het ministerie van Defensie en Eindhoven Airport kan niet op eigen kosten andere apparatuur neerzetten.

Een ander probleem is dat vooral budgetmaatschappijen op Eindhoven Airport vliegen. Zij hebben minder geavanceerde apparatuur in de cockpit en mogen bij 75 meter zicht ook niet landen op Schiphol.