Zwemmers Ranomi Kromowidjojo en Maarten Brzoskowski zijn maandag verkozen tot Eindhovens sportvrouw en -man van het jaar 2019. Zij ontvingen hun titels maandagavond tijdens de SportAwards 2019 in de voormalige Paterskerk van DOMUSDELA in Eindhoven.

Kromowidjojo won het afgelopen jaar verschillende wereldtitels op de korte baan. Ze sprak via een videoscherm de genodigden toe vanuit China waar ze momenteel traint voor Final Champion Series. Brzoskowski was het afgelopen jaar vrijwel onverslaanbaar op nationaal niveau op de 100, 200 en 400 meter.

Tijdens de SportAwards werd Ado Peljto door de jury uitgeroepen tot Eindhovens sportcoach. Onder zijn leiding wist het Zwitserse dovenzaalvoetbalteam een zilveren medaille op het WK te behalen.

Kevin van Ekert werd verkozen tot meest unieke sporter van Eindhoven. Hij won goud op het Wereldkampioenschap WCMX, een sportonderdeel dat te vergelijken is met BMX'en in een rolstoel.

De veertienjarige Sven Cuppen is uitgeroepen tot Eindhovens sporttalent van 2019. Hij werd afgelopen jaar bokskampioen bij de kadetten onder de 56 kilo en won daarnaast vier internationale toernooien. De bokser heeft als ambitie om later Nederland te vertegenwoordigen op het olympisch bokstoernooi.

Heren 1 van PSV Waterpolo werd sportploeg van het jaar. Zij wonnen dit jaar de beker en werden kampioen van de Eerste Divisie. Daarmee promoveerden de Eindhovense waterpoloërs naar de Eredivisie. Sportvereniging van het jaar is kanovereniging Beatrix.