De grote nieuwe parkeergarage op Eindhoven Airport, die plek biedt aan bijna achthonderd auto's, wordt komende dinsdag opgeleverd.

Naast de parkeerplekken heeft de nieuwe parkeergarage een kiss-and-ride, een busstation, een fietsenstalling en een McDonald's met McDrive. Verder biedt de garage, tegenover de terminal, diverse oplaadpunten voor elektrische auto's.

De parkeergarage in aanbouw stortte eind mei 2017 deels in. In totaal zakte een deel met een oppervlakte van 900 vierkante meter naar beneden. Er was niemand aan het werk en niemand raakte gewond.

Uit onderzoek van TNO en adviesbureau Hageman bleek dat de oorzaak van de instorting een bouw- en ontwerpfout was. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Eindhoven Airport en bouwer BAM.

De garage werd begin 2018 gesloopt en daarna herbouwd.

Parkeergarage in aanbouw vlakbij Eindhoven Airport deels ingestort
33
Parkeergarage in aanbouw vlakbij Eindhoven Airport deels ingestort

Nieuw gebouw is ontworpen door De Bever Architecten

Het nieuwe gebouw is ontworpen door De Bever Architecten uit Eindhoven. De nieuwe garage moest passen bij de terminal en het nabijgelegen Tulip Inn-hotel.

Met de afronding van de garage start Eindhoven Airport met de nieuwe inrichting van het terrein tussen P1 en de terminal. Daar moet een boulevard voor voetgangers komen, omringd door tal van bomen.