Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een 52-jarige man uit Eindhoven van negen overvallen die tussen december 2018 en maart 2019 zijn gepleegd in regio Eindhoven.

Na intensief speurwerk van de politie kon de man half maart in Oss opgepakt worden voor een overval op een casino. De meeste van de negen overvallen zijn gepleegd op supermarkten.

"De overvallen maakten, op de vaak jonge slachtoffers, diepe indruk", laat de officier van justitie weten. "Deze leidden wekenlang tot grote angst en onrust onder winkeliers en medewerkers. Ook dat laatste rekenen wij deze man zwaar aan."

Man ook verdacht van mishandeling gevangenisbewaarder

De man wordt niet alleen verdacht van het plegen van overvallen. Hij zou tijdens zijn detentie een gevangenisbewaarder hebben aangevallen. De vrouw werd in haar gezicht geslagen en meerdere keren geschopt. Ook werd zij door hem met de dood bedreigd.

Op een ander moment zou hij tijdens zijn detentie een politieagente hebben uitgescholden. Verder zou hij in Oss ook een gebiedsverbod hebben overtreden. Ook dit wordt hem ten laste gelegd, net als het bezit van een balletjespistool.

Meerdere keren werd er bij de berichtgeving over de overvallen gesproken over een lange man met donkere huidskleur en dreadlocks. Al gauw werd in de media daarom gesproken over de 'rasta-overvaller'.