Drie inzittenden van een auto zijn dinsdag opgepakt na een gevaarlijke achtervolging die begon in Eindhoven en eindigde in Duitsland. Het drietal, twee mannen en een vrouw, wordt verdacht van poging tot doodslag omdat ze politieagenten van de weg probeerden te rijden.

Rond 11.00 uur negeerde de bestuurder van een Duitse auto een stopteken bij de Geldropseweg in Eindhoven. Agenten wilden de auto tot stoppen te brengen, maar de bestuurder van het voertuig probeerde hen meerdere keren van de weg te rijden.

De auto reed vervolgens tegen het verkeer in op de Heezerweg, waarna de politie een achtervolging inzette. Via de Kennedylaan reed het voertuig Eindhoven uit, van de A2 naar de A67. De politie zette ook een helikopter in.

Na het passeren van de Duitse grens, nam een Duits politieteam de achtervolging over. Waarom de auto ervandoor ging, is nog onbekend en wordt onderzocht.

De verdachten reden in een zwarte BMW met Duits kenteken. Mensen die mogelijk meer weten over het incident, worden opgeroepen zich te melden bij de politie.