Het nieuwe designmuseum in Eindhoven krijgt waarschijnlijk de naam Futurelab voor Design en Technologie, meldt Chris Sigaloff dinsdag, die de plannen voor het museum uitwerkt.

Andere ideeën voor namen waren Design Museum voor de Toekomst en Rijksmuseum voor Design. Volgens Sigaloff past de huidige naam bij het concept van het museum en heeft deze naam de voorkeur van verantwoordelijk minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven.

In het museum zullen toekomst, innovatie en maatschappelijke vraagstukken centraal staan. Exposities, workshops en interactieve programma's belichten actuele thema's als eenzaamheid en de toekomst van de afvalproblematiek.

Al jaren wenst Eindhoven een nieuw museum dat past bij het profiel van de stad. Minister Van Engelshoven wil er jaarlijks 1 miljoen euro voor uittrekken. Volgens Singaloff is dat niet genoeg. "Ik denk eerder aan 3 miljoen euro. De rest van het bedrag moet dus komen van bijvoorbeeld gemeente, provincie, regionale bedrijfsleven en sponsors."

Het uitgewerkte plan voor het nieuwe museum wordt in februari verwacht. Het museum wordt naar verwachting een jaar later geopend.