Hogeschool Fontys heeft dit jaar verschillende maatregelen getroffen om het alcoholgebruik onder studenten tijdens de introductieweek in Eindhoven te verminderen.

Dit liet Fontys maandag weten. Uit onderzoek zou blijken dat er tijdens de introductieweek te veel nadruk ligt op drank en feesten. Maar volgens Fontys willen veel kersverse studenten liever niet zo veel drinken.

Om overmatig drankgebruik onder de nieuwe studenten tegen te gaan, is met cafés in de stad afgesproken dat ze pas aan het eind van de middag hun deuren openen voor studenten.

Ook worden tijdens de introdagen activiteiten georganiseerd waarmee studenten drankjes kunnen verdienen, in plaats van 'op het terras te hangen'.

Daarnaast heeft het Purple Festival dit jaar een 0.0-area. Daarmee wil Fontys laten zien dat "alcoholvrij drinken oké is". Ook heeft Fontys armbandjes om 18+ en 18- uit elkaar te kunnen houden, en zegt daar ook op te handhaven.

De introductieweek in Eindhoven is maandag begonnen. De eerste twee dagen worden georganiseerd door studieverenigingen en de verschillende opleidingen. De woensdag en donderdag wordt Fontys-breed georganiseerd. Alle studenten hebben hierbij hetzelfde programma.

Fontys introductieweek Eindhoven is gestart
29
Fontys introductieweek Eindhoven is gestart