De 25-jarige man die wordt verdacht van de verkrachting van een vrouw in Eindhoven en een meisje in het bos tussen Waalre en Valkenswaard, zit nog zeker negentig dagen vast, maakt de rechtbank donderdag bekend.

Een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat naar verwachting binnen deze negentig dagen een pro-formazitting zal komen. Daarin wordt de huidige stand van het onderzoek behandeld.

Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank zich inhoudelijk over de zaak buigt.

Op woensdagochtend 31 juli werd een 23-jarige vrouw uit Frankrijk verkracht in de Genneper Parken. Op zondagochtend 4 augustus werd een vijftienjarig meisje verkracht in een bosperceel aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard. De man wordt verdacht van beide verkrachtingen.

Mogelijk meer slachtoffers

Een derde vrouw heeft zich ook gemeld op het politiebureau met de melding dat de verdachte haar lastig had gevallen. Zij kon hem van zich afschudden.

Het rechercheteam sluit niet uit dat de verdachte meer vrouwen heeft lastiggevallen. Zij vragen getuigen of mogelijke slachtoffers om zich te melden.

De man verplaatste zich op een grijze Vespa-scooter met een scherm voorop. Hij sprak vrouwen aan en probeerde ze mee te lokken op zijn scooter.