De parkeergarage bij het Eindhovense winkelcentrum Heuvel is vanaf zondag dagenlang gesloten in verband met werkzaamheden.

De werkzaamheden zijn onderdeel van de herontwikkeling van de Vestdijk en de Kanaalstraat. Vanaf zondagavond tot woensdagochtend wordt er gewerkt aan de Ten Hagestraat, vanaf het kruispunt met de Vestdijk tot en met de in- en uitgang van de parkeergarage.

Om de veiligheid en bereikbaarheid te garanderen, is ervoor gekozen om de Ten Hagestraat af te sluiten. Er wordt ook 's nachts gewerkt, maar de werkzaamheden met de meeste geluidsoverlast gebeuren zoveel mogelijk overdag.

Volgens de gemeente hebben de werkzaamheden verder geen gevolgen voor het verkeer. De Vestdijk tussen de Ten Hagestraat en Oude Stadsgracht blijft wel afgesloten.

Tijdelijk gratis parkeren bij Stationsweg en Fuutlaan

Het verkeer kan vanaf het noordelijk deel van de Vestdijk linksaf de Kanaalstraat inrijden. Verkeer vanuit het zuiden kan via de Kanaalstraat richting het noorden en het station rijden.

Omdat de garage Q-Park Heuvel zestig uur dicht is, kan er tijdelijk gratis worden geparkeerd op de Stationsweg en de Fuutlaan. Verder is de tijdelijke P+R aan Theo Koomenlaan langer open.