De dakloze zestigjarige vrouw die wekenlang op een bankje verbleef op de Groenewoudseweg in Eindhoven, is vertrokken. Na een gesprek met artsen is ze in een taxi gestapt en naar het ziekenhuis gebracht.

"Omdat de situatie rondom het bankje aan de Groenewoudseweg voor de buurt en mevrouw zelf uit de hand liep, kon de gemeente niet anders dan vandaag de spullen opruimen en opslaan", meldt de gemeente Eindhoven.

Het is onduidelijk wat er nu met de vrouw gaat gebeuren. De gemeente probeert in samenwerking met de betrokken instanties tot een passende oplossing te komen.

Woningcorporatie Sint Trudo zette de vrouw eerder uit haar huis, omdat ze de woning zou hebben vervuild. Sindsdien verbleef de vrouw op straat.

Hulp van instanties zou ze hebben geweigerd, evenals een verblijf in de daklozenopvang. Ze was onder meer bang dat ze haar honden zou kwijtraken.

De vrouw kreeg hulp van verschillende omwonenden van de Groenewoudseweg. Woensdagochtend werden een tent en mobiel toilet geplaatst. Ook kreeg zij eten aangeboden.