De politie heeft maandagochtend een 25-jarige man gearresteerd voor twee verkrachtingen in Eindhoven en Valkenswaard afgelopen week.

Afgelopen week startte de politie een zedenonderzoek na meerdere aangiften van verkrachting.

De eerste aangifte kwam binnen van een 23-jarige vrouw uit Frankrijk. De vrouw verklaarde vorige week woensdag op weg te zijn naar een hotel, toen een onbekende man op een scooter haar aanbood een lift te geven.

Toen zij bij hem opstapte, reed hij naar Stratum, waar hij haar op het Tongelreeppad met veel geweld de bosjes in trok. De vrouw liep meerdere kneuzingen op bij de verkrachting.

Vijftienjarig meisje ook slachtoffer

Zondag kwam een tweede aangifte van verkrachting binnen bij de politie, van een vijftienjarig meisje. Zij was die ochtend rond 6.30 door een man bedreigd en geslagen in het centrum van Valkenswaard. Hij dwong haar daarna om bij hem achterop de scooter te stappen.

Vervolgens reed hij door naar de Eindhovenseweg, waar hij haar met geweld verkrachtte. Het meisje raakte daarbij gewond in haar gezicht.

Diezelfde ochtend was ook een andere vrouw door een man met hetzelfde signalement op een scooter aangesproken. Zij kon hem afschudden.

Mogelijk meer slachtoffers

Na sporenonderzoek kon de 25-jarige verdachte maandagochtend worden aangehouden in zijn woning in Eindhoven. Hij zit momenteel vast voor verder onderzoek.

De politie sluit niet uit dat andere vrouwen ook slachtoffer zijn geworden van de man. Mogelijke slachtoffers worden gevraagd om zich te melden.