De politie heeft de identiteit van drie relschoppers vast kunnen stellen die worden verdacht van betrokkenheid bij de uit de hand gelopen Pegida-demonstratie in Eindhoven eind mei.

De drie verdachten konden geïdentificeerd worden na aanleiding van een aantal tips. De tips kwamen binnen nadat de politie foto's had vrijgegeven van de relschoppers. Vorige week werden beelden vrijgegeven van dertien personen die worden verdacht van openlijk geweld tijdens de demonstratie.

De demonstratie van Pegida in de buurt van de Al-Fourqaanmoskee liep op 26 mei uit de hand. Een grote groep relschoppers gooide stenen en andere voorwerpen naar Pegida-aanhangers. Ook keerden zij zich tegen de politie.

De demonstratie van Pegida moest vanwege de veiligheid afgebroken worden. Met hulp van de ME werden de straten na enkele charges schoongeveegd waarna de rust terugkeerde in de omgeving van de moskee.

Eerder werd al door justitie een dringende oproep gedaan aan de relschoppers om zich te melden, maar niemand deed dat. Vorige week woensdag meldde een eerste persoon zich bij de politie.