De politie heeft zaterdagmiddag twaalf Pegida-aanhangers aangehouden in de Frankrijkstraat in Eindhoven.

De Eindhovense burgemeester John Jorritsma gaf de politie diezelfde middag de opdracht om de demonstratie af te breken en alle demonstranten aan te houden. Zij zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

De Pegida-aanhangers verzamelden zich in de Frankrijkstraat, een straat in de buurt van de Al-Fourqaan-moskee. Demonstraties van Pegida in de buurt van die moskee waren op voorhand echter al niet toegestaan en zouden worden afgebroken op last van de burgemeester. De Pegida-aanhangers werden aangehouden omdat zij het bevel van de politie om te vertrekken negeerden.

Naast de demonstranten verzamelde zich een groep van zo'n vijftig mensen in de straat. Deze groep vertrok wel na een bevel van de politie.

De politie arresteerde tevens een journalist van persbureau ANP en zijn vrouw. Agenten vonden hun gedrag bij de Pegida-aanhangers "verdacht", waarna ze werden meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de verdenking onjuist was, waarna ze weer zijn vrijgelaten. De politie heeft excuses aangeboden voor de aanhouding.