Pegida mag maandag tussen 19.30 en 21.30 uur demonstreren op het Stadhuisplein in Eindhoven, laat een woordvoerder van burgemeester John Jorritsma weten.

De anti-islamorganisatie kondigde voor vrijdag, zondag en maandag demonstraties aan en wilde een mars lopen naar de Al Fourqaan moskee. De gemeente vreest echter dat die locatie mogelijk voor onrust zorgt en staat nu een andere locatie toe.

Moslimorganisatie Oemmah kondigde eerder aan op elke demonstratie van Pegida een tegendemonstratie te houden. Ook zij zijn maandagavond welkom op het Stadhuisplein.

Pegida is op de hoogte gesteld van de beslissing van de burgemeester. Als de organisatie het niet eens is het met besluit, kan ze een kort geding aanspannen. Tot nu toe heeft Pegida dat niet gedaan.

Jorritsma wees de afgelopen weken meerdere vergunningen van Pegida af om te demonstreren in Eindhoven. Dat deed hij uit vrees voor ernstige wanordelijkheden. "De politie heeft sterke aanwijzingen dat naast de tegendemonstraties een tegenbeweging op gang wordt gebracht waarbij geweld en agressie niet worden geschuwd", zo zei hij begin juni.