Parkeergarage Genneper Parken op de Aalsterweg in Eindhoven zal in het najaar van 2020 klaar zijn. Er zullen 640 parkeerplekken komen. In de parkeergarage komt ook de ambulancepost voor GGD Brabant-Zuidoost.

Eindhovense aannemer Ballast Nedam Infra B.V. gaat de parkeergarage bouwen. Als alles volgens planning verloopt, kunnen mensen die naar Eindhoven komen hun auto parkeren bij de P+R en overstappen naar OV.

De nieuwe P+R ligt direct aan de busbaan op de Aalsterweg. Daardoor moet de voetbalclub RPC, die nu op de locatie sport, verhuizen naar Sportpark Heihoef.

'Binnenstad moet bereikbaar en leefbaar blijven'

"De P+R Genneper Parken is voor mij een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat onze binnenstad bereikbaar en leefbaar blijft", zegt Wethouder Monique List van Mobiliteit.

"De P+R ligt direct aan de snelweg. Vanaf daar verleiden we mensen om binnen de stad verder te reizen met hoogwaardig openbaar vervoer of een deelfiets."

Volgens de gemeente is uit de aanbesteding gebleken dat de aannemer het gebouw binnen het beschikbare budget, binnen de gevraagde planning en binnen de gestelde kwaliteitseisen kan leveren.

Parkeergarage krijgt vijf bouwlagen

De aannemer is ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw . Het schetsontwerp bestaat uit een parkeergarage met vijf bouwlagen. De ingang is aan de zuidzijde van het gebouw.

De ambulancepost ligt aan de noordzijde van het gebouw. Deze heeft een rechtstreekse verbinding met de busbaan, zodat ambulances snel kunnen uitrukken.

De garage krijgt ruime rijbanen met éénrichtingverkeer voor goede doorstroming. Aan de buitenzijde wordt het onderste deel bekleed met klimop. De verdiepingen daarboven zijn open, maar krijgen lamellen van duurzaam materiaal. Het gebouw wordt energieneutraal gemaakt door zonnepanelen.