De gemeente Eindhoven heeft na de eerste storm zo'n 1.600 meldingen van schade en overlast gekregen. Het opruimen van de schade kan nog weken duren, heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.

De gemeente is samen met aannemers sinds dinsdagavond bezig om de stad op te ruimen. Voorrang hebben daarbij bomen die over wegen zijn gevallen. Daarnaast zijn aannemers bezig met het opruimen van takken op voet- en fietspaden en autowegen. "Maar het zijn er heel veel deze keer, dus dat kost veel tijd", aldus de gemeente.

De schade en overlast door de storm in Eindhoven en omgeving zijn in de nacht van woensdag op donderdag beperkt gebleven. Er kwamen zo'n dertig stormgerelateerde meldingen binnen bij de meldkamer, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost desgevraagd tegen NU.nl.

Het grote verschil in aantal meldingen tussen de twee nachten is volgens de Veiligheidsregio te verklaren door de "minder sterke rukwinden" in de nacht van woensdag op donderdag.

Geen meldingen van wateroverlast

De brandweer rukte beide nachten vooral uit voor uit de bomen gevallen takken, omgevallen bomen die de wegen versperden. In een enkel geval kwam de brandweer ter plaatse voor brand als gevolg van een blikseminslag in een meterkast.

Er kwamen geen meldingen binnen van wateroverlast. Ook zijn er voor zover bekend geen gewonden gevallen bij de storm in Eindhoven en omgeving.