Ondernemers op het Eindhovense bedrijventerrein De Kade stappen naar de rechter. Ze willen daarmee de komst van het regionale dierenasiel op het terrein tegenhouden.

Dinsdagavond werd duidelijk dat de Eindhovense politiek groen licht geeft voor de nieuwbouw. De huidige opvang in de wijk Berckelbosch is verouderd. De opvang was daarom al jaren op zoek naar een nieuwe locatie.

Ook dertien andere regio-gemeenten stemden inmiddels in met het plan voor de nieuwe opvang. De ondernemers zijn bang voor stank en geluidsoverlast door blaffende honden. Ook vinden ze dat een dierenasiel niet op een bedrijventerrein thuishoort, maar in een buitengebied.

In totaal legt Eindhoven 6,5 miljoen euro neer voor de nieuwbouw op De Kade. Een braakliggend stuk grond is inmiddels al gekocht. De nieuwe opvang zou begin 2021 de deuren moeten openen. Dat kan vertraging oplopen, nu de ondernemers naar de rechter stappen. Het dierenasiel vangt nu jaarlijks zo'n 1.100 katten en vijfhonderd honden op. Er werken dertien mensen fulltime. Ook zijn er 350 vrijwilligers actief.