De politie heeft zondagavond bij de ongeregeldheden rondom de Pegida-demonstratie in Eindhoven tien personen aangehouden. Zeven personen worden verdacht van geweld tegen de politie.

De personen die zijn aangehouden, zijn tussen de 14 en 32 jaar oud en komen uit Eindhoven, Geldrop en België. Drie minderjarige jongens werden zondagavond na verhoor weer naar huis gestuurd.

De andere zeven verdachten worden maandag verhoord. Daarna besluit de officier van justitie wat er met hen gebeurt. Op basis van het strafrechtelijk onderzoek worden meer aanhoudingen niet uitgesloten, de politie heeft onder meer camerabeelden veiliggesteld.

De Mobiele Eenheid (ME) was zondag genoodzaakt een einde te maken aan de Pegida-demonstratie bij een moskee aan de Otterstraat in Eindhoven.

Politie Eindhoven stopt demonstratie Pegida na onrust
62
Politie Eindhoven stopt demonstratie Pegida na onrust

Vier politiemensen raakten gewond bij de ongeregeldheden

Een groep van enkele honderden mensen keerde zich tegen de demonstratie en gooide met stenen en andere voorwerpen. De ME voerde diverse charges uit om een einde te maken aan dat geweld.

Toen dit niet werkte, besloot de locoburgemeester na overleg in de driehoek de politie toestemming te geven de demonstratie af te breken en de Pegida-aanhangers te evacueren. Vier politiemensen raakten licht gewond bij de ongeregeldheden.

  • Elke ochtend snel weten wat je ’s nachts gemist hebt? En rond de lunch een update van het belangrijkste nieuws? Abonneer je dan nu op onze dagelijkse nieuwsbrief!