De politie heeft deze week vier verdachten aangehouden voor de woningoverval op een 89-jarige vrouw op de Reinaertlaan in Eindhoven. Daarbij zouden de mannen haar hebben overgoten met vloeistof en hebben gedreigd haar in de brand te steken.

De vrouw had zich op 12 oktober 2018 per ongeluk buitengesloten van haar huis. Twee slotenmakers kwamen ter plaatse en zetten zonder overleg een nieuw slot op de deur. Vervolgens eisten zij 950 euro, zo vertelde de vrouw in januari aan opsporingsprogramma Bureau Brabant.

De vrouw besloot het bedrag te betalen. Ze haalde het geld uit een envelop waar ook haar overige spaargeld inzat. De mannen vertrokken met het geld.

De volgende avond belden twee mannen aan, die de vrouw bij het openen van de deur naar binnen gooiden. Ze eisten de envelop met het resterende geld.

Mannen overgieten vrouw met vloeistof

De vrouw verzette zich. Daarop overgoten de mannen haar met vloeistof en dreigden haar in brand te steken. Ook dreigden ze haar vingers af te snijden.

De vrouw besloot het resterende bedrag in de envelop aan de mannen mee te geven, die daarop vertrokken.

De politie heeft na "lang" onderzoek afgelopen week dus vier verdachten aangehouden, allen tussen de 21 en 24 jaar. Zij zitten in volledige beperkingen en worden verhoord.