Sporthal Eckart in het Eindhovense stadsdeel Woensel wordt ondanks verzet van de basketbalvereniging Almonte gesloopt, bleek dinsdagavond tijdens een debat op het stadhuis.

De gemeenteraad staat achter het besluit van wethouder Steenbakkers. Die wijst erop dat de sporthal voor het grootste deel van het jaar leegstaat.

Daarnaast wil de gemeente dat op deze plek basisschool Tweelingen, kinderopvang en een bijbehorende gymzaal komen. De nieuwbouw is voor de huidige Eckart-school aan de Planetenlaan en Turfveldenstraat. Die gebouwen zijn volgens de gemeente dringend aan vervanging toe.

De politieke fracties zijn het hiermee eens. Ze wijzen erop dat nieuw onderdak voor de school belangrijker is dan het openhouden van de sporthal.

Vanaf 1 augustus 2020 willen burgemeester en wethouders de deuren sluiten. Daarna gaat de sporthal tegen de vlakte.

Club bang voor ledenverlies

Almonte is de hoofdgebruiker van sporthal Eckart. De club is bang dat de noodgedwongen verhuizing leidt tot ledenverlies.

De politieke fracties hebben er vertrouwen in dat de club zijn activiteiten kan voortzetten in de wijk Achtse Barrier. De gemeente helpt de club daar financieel bij. Verder is Almonte de enige basketbalclub in de stad.