Het Máxima Medisch Centrum (MMC) heeft een speciale app ontwikkeld voor hartpatiënten te voorbereiding op hun hartrevalidatietraject.

Een hartrevalidatieteam (bestaand uit cardiologen, sportartsen, psychologen, verpleegkundig specialisten, diëtisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten) maakt samen met de patiënt een programma voor twaalf weken op maat, afhankelijk van de doelen die een patiënt wilt bereiken.

"Patiënten die hartrevalidatie ondergaan, kunnen zo hun dagelijkse activiteiten weer snel hervatten. Daarnaast helpt het programma om het risico op een nieuw hartprobleem zo klein mogelijk te houden", laat een woordvoerder van het MMC weten, ‘Het programma vergroot de kwaliteit van leven van patiënten en voorkomt ziekenhuisopnames en -behandelingen.’

Met de app wil het MMC de patiënt beter voorbereiden op en tijdens het revalidatie traject. In de app staan antwoorden op vragen die patiënten hebben in de periode tussen een behandeling of ziekenhuisopname en de start van het programma.