Door een ernstig verkeersongeval met twee vrachtwagens maandagochtend bij Eindhoven is de Belgische chauffeur van een van de trucks zwaargewond geraakt. De andere chauffeur, een 30-jarige Nederlander, raakte lichtgewond.

Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Als gevolg van het ongeval werden twee van de drie rijstroken van de A2 richting noorden afgesloten, vanwege een grote ravage. Dat had te maken met het bergen van de voertuigen en het schoonmaken van de snelweg. Een deel van de lading lege flessen van een vrachtwagen was op de rijbaan terechtgekomen.

De rijstroken zijn inmiddels weer geopend, meldt ANWB om 14.05 uur. Verkeer in de regio ondervindt geen hinder meer van het ongeval.

Vrachtwagen botste tegen ander vrachtwagen

Volgens de politie gebeurde het ongeluk toen een vrachtwagen op de snelweg A2 ter hoogte van knooppunt Batadorp bovenop een andere vrachtwagen botste. Die stond met pech op de vluchtstrook.

De Belgische chauffeur van het stilstaande voertuig raakte zwaargewond, vermoedelijk omdat hij tijdens de aanrijding naast zijn truck stond. De Nederlandse chauffeur van de andere vrachtwagen zal na ontslag uit het ziekenhuis worden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

De politie zoekt getuigen van het ongeval om een preciezer beeld van de oorzaak te krijgen.