ProRail vernieuwt van 6 mei tot en met 12 mei vier kilometer spoor, vier wissels en drie overwegen. Dat gaat voor veel overlast zorgen voor reizigers tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg.

In die week rijden er tussen Eindhoven en Den Bosch geen treinen. Wie in Den Bosch moet zijn, kan het beste reizen via Tilburg. Er rijden extra intercity’s op het traject Eindhoven - Tilburg - Den Bosch rijden om de overlast zo goed mogelijk op te vangen.

Dit betekent wel dat er geen plek is voor sprinters tussen Tilburg en Boxtel. De hele week rijden er stopbussen. Ook tussen Boxtel en Den Bosch rijden er stopbussen. De overwegen die vernieuwd worden zijn die bij de Molenwijkseweg, Tongersestraat en Essche Heike in Boxtel. Dit kan voor overlast zorgen voor buurtbewoners.

Op zaterdag 11 en zondag 12 mei rijden er tussen Eindhoven en Tilburg en Eindhoven en Den Bosch snelbussen en stopbussen. In dat weekend krijgt de tunnel bij Best nieuwe vluchtdeuren en worden er geluidsschermen bij Eindhoven geplaatst.ProRail adviseert reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.