Tom Huijben en Cédric Louwers, twee leerlingen van het Van Maerlant Lyceum in Eindhoven, zijn met hun profielwerkstuk eerste geworden tijdens de International Conference for Young Scientists (ICYS) in Maleisië.

De twee leerlingen bedachten voor hun profielwerkstuk een robot die het tekort in de zorg tegengaat. Hierdoor krijgen ouderen meer zelfstandigheid. Zo kun je met de robot gordijnen open en dicht doen, lampen aan en uit doen en zelfs rolstoelen laten bewegen.

De jongens wonnen hiermee eerder al de Van Melsenprijs. Die werd uitgereikt door de Radboud Universiteit Nijmegen voor het beste profielwerkstuk van het jaar.

Met die prijs mochten de jongens op woensdag 17 april naar de ICYS in Maleisië, waar alle winnaars uit 32 verschillende landen bij elkaar kwamen voor de strijd om de internationale titel. De prijsuitreiking was op 24 april.

Uitnodiging voor OKSEF Congres in Turkije

De Radboud Universiteit Nijmegen heeft de jongens uitgenodigd voor het OKSEF Congres in Turkije.

Ook bij dit congres komen jongeren over de hele wereld bij elkaar om hun ideeën te presenteren. Het congres zal plaatsvinden van donderdag 11 tot dinsdag 16 juni in Izmir.