De politie zoekt getuigen van de mishandeling van een agent op de Oude Stadsgracht in Eindhoven. De agent werd zaterdagnacht rond 1.30 uur mishandeld toen hij een persoon in een auto aansprak.

De agenten spraken rond 1.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar aan die op een invalidenparkeerplaats stond. De invalidekaart van de man bleek niet van hemzelf, waarop de kaart door de politie is ingenomen.

Volgens de politie ontstond vervolgens een woordenwisseling, waarbij ook de broer van de verdachte betrokken was. De agenten werden geduwd. Een van hen viel op de grond en raakte daardoor bewusteloos.

Toen de agent weer bijkwam, heeft hij samen met een collega de Eindhovenaren van 17 en 22 jaar geprobeerd aan te houden. Dit lukte uiteindelijk met hulp van twee andere agenten.

Openbaar Ministerie doet verder onderzoek

Bij de aanhouding is een wapenstok gebruikt. Een van de verdachten brak zijn arm. Beide verdachten zijn dinsdag na verhoor vrijgelaten en het Openbaar Ministerie doet verder onderzoek.

De politie zoekt getuigen van de gebeurtenis. Op beelden staat een taxichauffeur die mogelijk het incident heeft gezien. De politie is vooral op zoek naar hem. Ook andere mensen met meer informatie kunnen zich melden bij de politie.