Werkgevers in de Brainport-regio - ook wel de innovatieve technologieregio Eindhoven - schieten tekort in de begeleiding van expats op lange termijn. Dit blijkt zaterdag uit onderzoek van Personce.

Personce, een financieel adviesbureau voor internationals in Nederland, sprak over de begeleiding van expats met tientallen werkgevers. Hieruit blijkt dat bijna de helft van de expats binnen vier jaar vertrekt naar een andere werkgever of terugkeert naar hun geboorteland.

Een mogelijke oorzaak voor het vertrek is volgens de onderzoekers mogelijk gebrekkige begeleiding op het gebied van verdere inburgering, bankzaken en het kopen van een huis. Hierdoor zouden expats vroegtijdig vertrekken, terwijl de technische bedrijven ze juist langer zouden willen behouden. Er is namelijk sprake van een personeelstekort.

Werkgevers denken dit volgens het onderzoek te kunnen oplossen door expats in de toekomst meer te betrekken in alle lagen van het bedrijf én betere begeleiding te bieden tijdens hun arbeidsduur.