De gemeente gaat het toezicht op het Eindhovense Muziekgebouw verscherpen omdat de financiële problemen nog steeds niet zijn opgelost. Dat blijkt uit een brief van het stadsbestuur.

Het Muziekgebouw kampt al jaren met een structureel tekort van zeker een half miljoen euro. Het stadsbestuur maakt ook nu weer 4,5 miljoen euro subsidie over aan de muziektempel, maar dit keer dus met strenge eisen.

Zo moet het Muziekgebouw nog deze maand met een sluitende begroting komen. Ook moeten de financiën van het verbonden café Meneer Frits apart worden verantwoord. Daarmee wil de gemeente meer inzicht krijgen op de inkomsten en uitgaven van Meneer Frits.

Verder eisen burgemeester en wethouders meer duidelijkheid over de huurachterstand van het Muziekgebouw, het negatief eigen vermogen en het terugbetalen van leningen. Die leningen zijn onlangs verstrekt door provincie en gemeente.Verder moeten de effecten van een fusie met de Effenaar opnieuw onderzocht en onderbouwd worden, vindt de gemeente.

Eerder kondigden Muziekgebouw en de popzaal aan samen te gaan, maar daar is tot nu toe nog niets van terecht gekomen. Eerst zou het Muziekgebouw financieel gezond moeten worden.