De politieagent die zes jaar geleden Memphis van Veen (18) in Eindhoven doodreed, is terecht verantwoordelijk gehouden voor de aanrijding. Dat heeft het parket van de Hoge Raad onlangs bevestigd tegen Eindhovens Dagblad.

Memphis van Veen werd op 15 maart doodgereden toen een lid van een arrestatieteam haar aanreed. Hij was na een melding op weg naar een man die dreigde mensen dood te schieten. De jonge vrouw werd met haar scooter geschept aan de Noord-Brabantlaan. Ze overleed ter plaatse.

De politiebus reed met 90 kilometer per uur, waardoor de Hoge Raad stelt de politieagent "onvoorzichtig was en dus schuld heeft aan het ongeluk", schrijft het Eindhovens Dagblad.

De politieagent werd in 2017 veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een rijontzegging voor de duur van zes maanden. De agent stapte vervolgens naar de Hoge Raad, omdat hij vond dat hij niet persoonlijk aansprakelijk kon worden gesteld voor het ongeval. De politie reed namelijk in een colonne.

Het parket van de Hoge raad is het daar dus niet mee eens. Ze concluderen dat de agent voldoende ruimte had om zelf over zijn snelheid te beslissen.