Eindhoven Airport, Flight Forum en vliegbasis Eindhoven hebben een plan met de gemeente en de provincie gemaakt om het luchthavengebied aantrekkelijker te maken. De samenwerking tussen de vijf partijen gaat zich richten op de bereikbaarheid en de openbare ruimte rondom het luchthavengebied.

"Het gebied aan de noordwestkant van Eindhoven is op het moment niet een visitekaartje voor de stad en de Brainport-regio. Ook de bereikbaarheid laat te wensen over", zegt wethouder Monique List.

De nieuwe plannen worden samen met gebruikers van het gebied, ondernemers en belanghebbenden ontwikkeld. Om tot een plan te komen dat aansluit bij de wensen van de belanghebbende geeft Bureau Juurlink + Geluk drie workshops waar diverse scenario's worden ontwikkeld en onderzocht door de lokale gemeenschap.

"De bedoeling van het samenwerken aan een toekomstvisie is om samen met de huidige gebruikers te werken aan een gebied dat veel geschikter is voor openbaar vervoer, voetgangers en fietsers. Maar bovenal te zorgen voor een stuk stad waar je graag komt en vertoeft", aldus Huub Juurlink van Juurlink + Geluk.