Minder klachten bij eindexamenlijn LAKS dan voorgaande jaren

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft dit jaar minder klachten gekregen over het eindexamen dan in voorgaande jaren. De teller bleef steken op 177.000. Een jaar eerder kwamen er ruim 189.000 klachten binnen, en in 2016 kreeg het LAKS nog 204.000 klachten.

Volgens het LAKS tonen de cijfers dat niet alleen de examens beter zijn geworden, maar ook dat de tevredenheid van scholieren is toegenomen. ''Reden voor een feestje."

Uit de cijfers blijkt echter ook dat de klachtenlijn nog steeds nodig is. Zo kreeg het LAKS bijna 100 meldingen over surveillanten die hakken droegen en in totaal 4700 meldingen van geluidsoverlast.

Over één opgave werd bijzonder vaak geklaagd: de tokkelbaanopgave in het examen wiskunde voor vmbo-tl/gl. Maar liefst 3500 leerlingen dienden een klacht in. Het LAKS heeft op basis van deze klacht al contact gelegd met de vakvereniging voor wiskundedocenten.

Lees meer over:

Tips & samenvattingen

Tips & samenvattingen
Hier vind je de beste samenvattingen en uitlegvideo's, gesorteerd per niveau en vak.

Facebook

Facebook
Voor memes, polls en updates, like onze Facebookpagina Eindexamens en meld je aan voor het event Centraal Eindexamen 2018.

Instagram

Instagram
Voor grappige sketches, het examenrooster, en korte versies van het Eindexamenjournaal volg @eindexamens op Instagram.

Contact

Contact
Heb je een tip of een vraag voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie?
Tip de redactie