Na tweede week eindexamens 171.000 klachten binnengekomen bij LAKS

In de tweede week van de eindexamens zijn bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) ongeveer 61.000 klachten binnengekomen. Opgeteld bij de ruim 110.000 klachten uit de eerste week, staat de teller nu op ruim 171.000.

''Het wordt rustiger, we merken dat ook hier op het kantoor. De meeste klachten worden niet doorgebeld, maar worden ingediend via de website", aldus een woordvoerder. Zij begrijpt wel dat de intensiteit afneemt. ''Veel mensen gaan richting hun laatste examens. Ze worden minder fanatiek, doen minder moeite om klachten in te dienen."

Enkele opmerkelijke meldingen ontving het LAKS in de tweede examenweek. Zo kwam er in een klaslokaal een vleermuis binnenvliegen en werden leerlingen op een andere school gestoord door twee vechtende eekhoorns op het dak.

"Ook maakten liefst zeventien scholieren meldingen van een fanfareband die tijdens de examens langs de school liep, compleet met trommels en trompetten", aldus de woordvoerder.

De landelijke schriftelijke examens duren tot en met 29 mei. In totaal 211.550 scholieren zitten in het laatste jaar van de middelbare school, ruim de helft (109.447 kandidaten) doet vmbo, ruim 60.600 havo en 41.500 vwo.

Vanaf maandag 14 mei vind je het laatste nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen rond de eindexamens in het eindexamendossier van Scholieren.com op NU.nl. Het werk van de bloggers van Scholieren.com is ook te volgen via het kanaal onderaan de voorpagina van NU.nl en via ons liveblog. Wil je jouw examenervaring met ons delen? Reageer dan via NUjij onder dit bericht.

Lees meer over:

Gerelateerde artikelen

Tips & samenvattingen

Tips & samenvattingen
Hier vind je de beste samenvattingen en uitlegvideo's, gesorteerd per niveau en vak.

Facebook

Facebook
Voor memes, polls en updates, like onze Facebookpagina Eindexamens en meld je aan voor het event Centraal Eindexamen 2018.

Instagram

Instagram
Voor grappige sketches, het examenrooster, en korte versies van het Eindexamenjournaal volg @eindexamens op Instagram.

Contact

Contact
Heb je een tip of een vraag voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie?
Tip de redactie