Eindexamenkandidaten die recent een geodriehoek bij warenhuisketen HEMA hebben gekocht, zouden moeten controleren of de aanduidingen erop wel kloppen. 

De winkelketen waarschuwt dat in de afgelopen weken een partij driehoeken met drukfouten is verkocht. Bij de foutieve exemplaren staan te veel strepen tussen de tientallen. 

''Met de start van het Centraal Schriftelijk Eindexamen op maandag is HEMA er veel aan gelegen om iedereen van een goede geodriehoek te voorzien", aldus de keten.

"Alle voorraad, zowel in de winkels als in het centraal distributiecentrum, wordt nagekeken op deze drukfout om zo snel mogelijk weer de juiste exemplaren in de winkels te krijgen.'' Ook haalt HEMA het product per direct uit de schappen en worden winkels op de hoogte gebracht van de fout.

Online

HEMA laat weten dat ze ook een bericht op de website over de fout zullen zetten. De keten gaat personen die het product online hebben gekocht niet persoonlijk berichten. HEMA hoopt dat jongeren het probleem zullen opmerken door berichtgeving in de media.

Een woordvoerder kon nog niet zeggen hoeveel foutieve driehoeken zijn verkocht. De drukfout kwam aan het licht door een oplettende examenkandidaat. 

Vanaf maandag 14 mei vind je het laatste nieuws en opmerkelijke gebeurtenissen rond de eindexamens in het eindexamendossier van Scholieren.com op NU.nl. Het werk van de bloggers van Scholieren.com is ook te volgen via het kanaal onderaan de voorpagina van NU.nl en via ons liveblog. Wil je jouw examenervaring met ons delen? Reageer dan via NUjij onder dit bericht.