Donderdagmiddag stonden de allerlaatste examens op het programma. Voor 1.698 vwo'ers betekende dat het maken van Spaans. En dat was geen vervelende afsluiter.

"Het was makkelijker dan verwacht", vertelt Saskia Wijnands. "De onderwerpen van de teksten waren leuk. Eentje ging over hondjes in het asiel en ook het raadseltje was geinig. De oefentoetsen hadden minder leuke onderwerpen vond ik."

Ook Elianne van Elderen is tevreden over hoe het is gegaan. "Er waren veel meerkeuzevragen en een paar open vragen, dat was prettig. Wat ik wel lastig vond was dat er bij sommige meerkeuzevragen twee antwoorden allebei wel goed leken. Dan liggen de antwoorden zo dichtbij elkaar dat het moeilijk is om te kiezen."

Vwo'er Lotte Kok stond om 15.15 alweer buiten. "Ik was lekker snel klaar. Ik had het moeilijk verwacht, het viel eigenlijk wel mee", vertelt ze. "De teksten vond ik best leuk en ook niet al te ingewikkeld en de antwoorden lagen vaak voor de hand. Ik ga wel uit van een voldoende."

Kort en lang

Docente Doris Rodriguez van het Norbertus College in Roosendaal begrijpt wel dat de leerlingen het een fijn examen vonden. "Het was een examen van goed niveau en met leuke onderwerpen. Zo ging er een tekst over Engelse woorden in de Spaanse taal en eentje over hondjes. Dat zijn onderwerpen die de scholieren aanspreken", vertelt Rodriguez.

Het examen was een mooie combinatie van korte en lange teksten vindt Rodriguez. "Wel lastig vond ik de meerkeuzevragen waarbij twee antwoorden mogelijk leken bij de tekst over hondjes. Die vond ik zelfs ingewikkeld."

Bij de Eindexamenklachtenlijn van het LAKS zijn tot nu toe een paar klachten binnengekomen over het examen Spaans.

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto