Donderdag is de allerlaatste examendag. Alleen leerlingen die een bijzondere vreemde taal hebben gekozen, moeten nog aan de slag.

Zes havo-leerlingen en zestien vwo-leerlingen werken 's morgens aan het examen Russisch. Ook maken 's ochtends 25 havisten en 25 vwo'ers hun examen Fries.

In de middag staat voor zowel havo als vwo Spaans, Turks en Arabisch op het programma. Op havo-niveau doen 803 leerlingen examen Spaans, 66 leerlingen Turks en 18 leerlingen Arabisch. Op vwo-niveau zijn dat er respectievelijk 1.689, 14 en 4.

Weinig leerlingen

In Nederland kiezen maar weinig leerlingen een bijzondere vreemde taal als examenvak. Het meest populair is de Spaanse taal. 

Vwo-scholiere Lotte Kok sluit donderdag de examenperiode af met Spaans. "Spaans vind ik de lastigste taal die ik in mijn pakket heb. Soms denk ik bij een tekst: wát staat hier in vredesnaam?" Toch heeft ze er wel vertrouwen in. "Als ik de komende dagen nog veel oefen, moet het wel goed komen."

Na deze dag heeft echt iedere examenkandidaat vakantie, mits ze geslaagd zijn. Op donderdag 11 juni om 8.00 uur wordt de normering van de examens uit het eerste tijdvak bekend gemaakt. Dan wordt het definitieve oordeel geveld. 

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto