Examens bijzondere talen op allerlaatste examendag

Donderdag is de allerlaatste examendag. Alleen leerlingen die een bijzondere vreemde taal hebben gekozen, moeten nog aan de slag.

Zes havo-leerlingen en zestien vwo-leerlingen werken 's morgens aan het examen Russisch. Ook maken 's ochtends 25 havisten en 25 vwo'ers hun examen Fries.

In de middag staat voor zowel havo als vwo Spaans, Turks en Arabisch op het programma. Op havo-niveau doen 803 leerlingen examen Spaans, 66 leerlingen Turks en 18 leerlingen Arabisch. Op vwo-niveau zijn dat er respectievelijk 1.689, 14 en 4.

Weinig leerlingen

In Nederland kiezen maar weinig leerlingen een bijzondere vreemde taal als examenvak. Het meest populair is de Spaanse taal. 

Vwo-scholiere Lotte Kok sluit donderdag de examenperiode af met Spaans. "Spaans vind ik de lastigste taal die ik in mijn pakket heb. Soms denk ik bij een tekst: wát staat hier in vredesnaam?" Toch heeft ze er wel vertrouwen in. "Als ik de komende dagen nog veel oefen, moet het wel goed komen."

Na deze dag heeft echt iedere examenkandidaat vakantie, mits ze geslaagd zijn. Op donderdag 11 juni om 8.00 uur wordt de normering van de examens uit het eerste tijdvak bekend gemaakt. Dan wordt het definitieve oordeel geveld. 

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto

Lees meer over:

Tips & samenvattingen

Tips & samenvattingen
Hier vind je de beste samenvattingen en uitlegvideo's, gesorteerd per niveau en vak.

Facebook

Facebook
Voor memes, polls en updates, like onze Facebookpagina Eindexamens en meld je aan voor het event Centraal Eindexamen 2018.

Instagram

Instagram
Voor grappige sketches, het examenrooster, en korte versies van het Eindexamenjournaal volg @eindexamens op Instagram.

Contact

Contact
Heb je een tip of een vraag voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie?
Tip de redactie