Een klein aantal vmbo'ers maakt woensdag nog examens Fries, Spaans, Turks en Arabisch. 1.082 vwo'ers maken 's ochtends het examen muziek en er zijn nog examens scheikunde en natuurkunde. 

's Middags proberen ruim 22.000 bèta's het examen scheikunde tot een goed einde te brengen. Voor havisten staat er alleen natuurkunde op het programma.

Eliza Zanteman verwacht dat muziek een drama wordt. Ze vindt het een pittig vak. "Ik ga voor een zesje, maar ik weet nog niet of dat gaat lukken. Ik heb veel geoefend. Wat wel erg vervelend is; de luisterfragmenten van oude examens staan niet online."

Eliza vraagt zich vooral af welk popnummer er voor de laatste vraag gebruikt wordt. "Ik hoop dat ik het nummer ken, dan kan ik weer punten scoren."

BINAS

Havist Sterre van Wirdum hoopt voor het examen natuurkunde veel op te kunnen zoeken in haar BINAS. "Natuurkunde is namelijk niet mijn beste vak. Ik ben op de valreep nog een beetje gaan leren, maar ik ga duimen dat ik veel kan opzoeken en dat er weinig vragen over geluidsgolven in voorkomen."

Scheikunde gaat vwo'er Daniëlle Fluks steeds makkelijker af. "Ik ben heel benieuwd of het goed zal gaan. Ik word er steeds beter in. Mijn tip: kijk eerst naar de vraag en lees pas de tekst erbij als je de vraag echt niet begrijpt."

Na vandaag is voor bijna iedereen de vakantie begonnen. Heb je als havist of vwo'er gekozen voor een extra taal, zoals Fries of Arabisch, dan mag je donderdag nog even aan de slag. 

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto