Vandaag vinden de laatste examens van deze week plaats, waarna het Pinksterweekend begint. Er zitten een aantal pittige vakken tussen.

Het ochtendprogramma is weer lekker gevarieerd: aardrijkskunde voor vmbo-bb, dans, drama voor vmbo gl/tl'ers, muziek voor havisten en Latijn voor vwo'ers.

Geeke de Lange denkt dat het wel goed gaat komen met muziek. "Maar soms vind ik het wel lastig, omdat je je flink moet concentreren met de vele fragmenten. Ik hoop trouwens dat er veel leuke muziekfragmenten in zitten!"

Gymnasiast Marieke Gelderblom vreest voor Latijn. "Je moet zoveel uit je hoofd leren, wel twintig A4'tjes in totaal. Dit wordt echt een pittige!"

Pinksteren

Veel vmbo'ers buigen zich 's middags over economie. Havo-scholieren proberen dan het altijd lastige M&O-examen tot een goed einde te brengen, en vwo'ers ploeteren op maatschappijwetenschappen.

"Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten, maar ik ben best goed in economie", zegt vmbo-tl-leerling Tim van den Bosch. "Dus ik hoop dat het gaat lukken!"

M&O wordt geen makkie, zegt Jasmijn Wagemans. "Dat vind ik zo’n rotvak. Als ik een vraag zie denk ik altijd: wow, waar moet ik beginnen?! Het lijkt me echt een overweldigend examen en ik zie er ook best tegenop."

Nadat het examenprogramma is afgewerkt mag iedereen genieten van een extra lang weekend. Op maandag zijn er namelijk geen examens omdat het dan tweede Pinksterdag is.