In totaal hebben 12.328 vwo'ers donderdagmorgen hun examen aardrijkskunde gemaakt. Volgens docent Edgar Maas van het Jacob Roelands Lyceum in Boxtel was het examen "een goede afspiegeling van de leerstof."

Scholier Oscar Pater vond het examen erg pittig. "Er kwam veel over rivieren in de toets voor, waar ik echt helemaal niks van snap. Soms was de vraagstelling ook vaag, waardoor ik een beetje moest gokken wat ze van me wilden weten." Oscar denkt niet dat ik er nog een voldoende in zit. "Maar ik moet wel een hoger cijfer dan een 4.2 halen. Anders kom ik in de problemen qua slagen."

Bij Tom van den Berg en zijn klasgenoten ging het examen juist best goed. "Ik denk dat ik wel hoger dan een 6.5 gescoord heb. Alleen een van de eerste vragen was wat lastig, over een vulkaan in Indonesië. Ook was het fijn dat er lekker veel theorie in kwam, en weinig begrippen."

Parate kennis

"De eerste vragen waren er om lekker in het examen te komen", vertelt aardrijkskundeleraar Edgar Maas van het Jacob Roelandslyceum in Boxtel. "Het examen sloot ook goed aan op de stof en het was ook goed 'leerbaar'." Volgens Maas zat er ook niets opvallends in het examen. "Het was belangrijk om je begrippenkennis paraat te hebben, maar als je goed geleerd hebt, was dit examen ook goed te doen."

Dat vindt ook vwo'er Ilse van Ballegoij. Wel was het examen erg lang, zegt ze. "Bijna iedereen had de volle drie uur nodig voor aardrijkskunde. De vragen over plaattektoniek en luchtstroom vond ik ook erg lastig." Ilse zag erg op tegen het examen, maar denkt dat ze wel tussen de zes en zeven heeft gescoord. "Ik ga het thuis nog nakijken, dus ik ben benieuwd."

Bij het LAKS zijn om 13:00 nog geen noemenswaardige klachten binnengekomen over het vwo-examen aardrijkskunde.

Sentimentmeter

Wat vond jij van je examen? Vul de Sentimentmeter in en maximaal vier uur na afloop van het examen zie je de resultaten.

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto