Daft Punk in vmbo-examen muziek

Een kleine groep van 923 vmbo-gl/tl'ers maakte woensdagochtend het examen muziek. Daarin kwamen onder meer muziekfragmenten van Within Temptation en Daft Punk voor.

Voor scholier Kirsten Beuvens was het een prettig examen. "De vraagstelling was makkelijk. Bij de meerkeuzevragen waren er altijd wel twee van de vier antwoorden duidelijk fout", vertelt ze. "De stof die we hadden geleerd kwam ook echt terug in het examen."

Leuke fragmenten

Scholier Gijs Bonnema was vooral erg blij dat er weinig over de geschiedenis van de muziek gevraagd werd. "Dat vind ik een moeilijk onderdeel. Ik had veel geoefend, maar had het idee dat dit examen toch wel iets pittiger was." De muziekfragmenten, die op de computer moesten worden beluisterd, vond hij erg leuk. "Geen klassiek en veel popmuziek."

Sanne Lemckert vond het examen heel makkelijk. "Na een uur was ik al klaar", laat ze weten. "Het waren best wel veel inzichtvragen en die liggen mij goed, dus dat was fijn. Ook de muziek vond ik erg leuk. Ik vond het wel jammer dat ik veel begrippen had geleerd. Daar werd helaas niet veel naar gevraagd."

Instrumenten herkennen

Docente Jovanka van Delft van het Aloysius/De Roosten in Eindhoven vond het een niet al te moeilijk muziekexamen. "Maar er zaten zeker een aantal pittige vragen tussen", vertelt ze. "Ik vond het wel gek dat er amper vragen inzaten over het herkennen van instrumenten. Dat hebben de leerlingen wel moeten leren namelijk. Maar over het algemeen vind ik dat het een examen was waar ze zich goed op hadden kunnen voorbereiden."

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2015.

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Lees meer over:

Tips & samenvattingen

Tips & samenvattingen
Hier vind je de beste samenvattingen en uitlegvideo's, gesorteerd per niveau en vak.

Facebook

Facebook
Voor memes, polls en updates, like onze Facebookpagina Eindexamens en meld je aan voor het event Centraal Eindexamen 2018.

Instagram

Instagram
Voor grappige sketches, het examenrooster, en korte versies van het Eindexamenjournaal volg @eindexamens op Instagram.

Contact

Contact
Heb je een tip of een vraag voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie?
Tip de redactie