20.657 vwo'ers maken Duits, 4.444 havisten doen tehatex (tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen) en bijna 1.000 vmbo'ers wagen zich aan muziek. 

Later op de dag staan ook de vakken biologie voor vmbo-bb en vwo, aardrijkskunde voor vmbo gl/tl en kb en wiskunde A en B voor havo op de planning.

Vmbo'er Demi Hoogendoorn moet geloven aan aardrijkskunde. "Er is dit jaar een nieuwe module, dus ik heb geen idee wat ik van het examen kan verwachten."

Hilde van Burgeler is een beetje huiverig voor het vwo-examen biologie. "Omdat er volgend jaar een biologie-examen nieuwe stijl is, werken ze daar dit jaar al een beetje naartoe. Ik verwacht bijvoorbeeld meer vragen over ecologie. Ik hoop dat het goed uitpakt!"

Alle kanten

Voor havist Henrike van Hengel staat tehatex op het programma. "Dit is zo’n examen waarbij je 20 procent moet leren en 80 procent moet 'verzinnen'. Je weet nooit helemaal wat je kunt verwachten, het kan alle kanten op. Ik kan niet heel veel meer leren dan de stromingen."

Ook het wiskunde B-examen voor de havisten kan alle kanten op. Anieke Rorije heeft er wel vertrouwen in. "Mijn oefenexamens gingen allemaal heel goed, dus ik moet wel een 8 kunnen halen, maar je weet nooit met welke onderwerpen ze komen."

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto