Oud-Stedelijk scholier Maarten Berendschot heeft een app ontworpen die examenkandidaten aan hun aankomende examens herinnert.

Berendschot ​deed vorig jaar zelf examen. Toen gebruikte hij een app om hem te herinneren aan zijn aankomende examens. “Maar die app deed eigenlijk net niet wat ik wilde”, aldus de toekomstig rechtenstudent.

Dus besloot Berendschot zelf zijn programmeertalent in de strijd te gooien. Afgelopen weekend accepteerde de Appstore van Apple zijn programmeerwerk en is de app te downloaden.

Het principe is simpel, vertelt de student. “Je kiest je schooltype en vervolgens je vakken. Dan kun je instellen of je twintig minuten voor je examen een herinnering wilt.” Berendschot hoopt zijn app snel te updaten met de antwoorden van de examens, zodat je na afloop je antwoorden kunt vergelijken.”

Rooster

Examenroosters zijn voor iedereen beschikbaar, maar volgens Berendschot krijgen leerlingen niet altijd een goed overzicht van hun school. "Wij kregen een lijst met alle vakken erop, voor mij bijvoorbeeld ook natuurkunde en scheikunde erop, vakken die ik niet had.”

De app, Eindexamen Kalender, heeft hij zelf geprogrammeerd. “Ik ben met programmeren begonnen op mijn twaalfde. Voor mijn profielwerkstuk heb ik een eerste app gemaakt, daarna ben ik dat blijven doen.”   

Berendschot heeft inmiddels een aantal apps in de appwinkel staan. Toch zoekt hij geen baan als programmeur. Afgelopen september begon hij met een studie Informatiekunde in Amsterdam. “Maar dat was toch niet helemaal wat ik gehoopt had. Ik heb me nu ingeschreven voor rechten.”

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden