Vmbo-examen nask 2 was eenvoudig

Ruim 12.000 leerlingen van vmbo-gl/tl maakten vanmiddag het examen Nask 2, het scheikundegedeelte van het vak. Voor de meeste vmbo-scholieren voldeed het examen aan de verwachtingen.  

 "Je kon bijna alles opzoeken in de Binas, het was echt heel makkelijk", vertelt Luigi Maria opgelucht. "Het waren bijna vijftig vragen en ik heb er wel tien kunnen opzoeken zonder verder na te denken. Ook de andere vragen vond ik niet echt ingewikkeld. Mijn hele klas was ruim op tijd klaar."

Scholier Teun Mensink wist zijn hoofd koel te houden. "Het begon meteen slecht. Bij de eerste vraag liep ik al vast. Toen kreeg ik het even benauwd. Gelukkig was dat meteen de moeilijkste als je het mij vraagt. Op drie vragen na wist ik alles." 

Vmbo'er Carlijn Kamerbeek had iets meer moeite met het examen. "Het was wel zoals ik had verwacht, maar toen ik over de helft was vond ik het steeds moeilijker worden. Ik moet eerlijk toegeven dat het niet écht ingewikkeld was." 

Basiskennis

Docent Bart Timmermans van het Orion College in Amsterdam sluit zich aan bij de scholieren. "Toen ik het examen zag, dacht ik meteen dat de leerlingen er blij mee zouden zijn. Veel vragen waren direct te vinden in je Binas. Wel vond ik het jammer dat er weinig basiskennis gevraagd werd. Wat mij betreft had dat wel wat meer gemogen."

Ook het LAKS merkt dat veel leerlingen tevreden zijn over het examen. "We krijgen altijd wel wat klachten binnen, maar tot nu toe zijn het er erg weinig. We horen eigenlijk vooral dat het goed te doen was", aldus klachtencoördinator Benedicta Badu.

Waar kan ik klagen? | Examentips

Alles over de eindexamens | Rooster en antwoorden

Heb je nieuwstips, foto’s of video's van/over de examens, laat het ons weten via WhatsApp(+31655246155) . Stuur je foto’s in via NUfoto

Lees meer over:

NUeindexamens op Facebook

NUeindexamens op Facebook
Het laatste nieuws over de eindexamens in je tijdlijn?

Sentimentmeter

Sentimentmeter
Examen extreem moeilijk of heel makkelijk? Laat het ons weten:

Videoplatform

Videoplatform
Examenseries met uitlegvideo’s van de beste Youtube-docenten:

Examentips

Examentips
Experts in examens helpen je bij de voorbereidingen met handige examentips voor elk vak.

Tip de redactie

Tip de redactie
Tips voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie? Mail dan naar eindexamens@nu.nl

Geschiedenis nieuwe stijl

Geschiedenis nieuwe stijl
Dit jaar maken alle examenkandidaten het eindexamen geschiedenis in nieuwe stijl.
Tip de redactie