Op het Dongemond College in Raamsdonksveer konden 20 tot 35 vmbo kb-leerlingen hun digitale examen Nederlands niet maken vanwege een computerstoring. Zij werden naar huis gestuurd.

De leerlingen zaten klaar voor het digitale examen Nederlands, toen de computers het voor gezien hielden.

"De toets startte gewoon op, maar na vraag één konden de leerlingen niet meer verder. Het gekke is dat het examen op onze andere locatie in Made het wel gewoon deed", zegt bestuursvoorzitter Geert Steenbakkers aan Scholieren.com.

"We hebben de leerlingen laten wachten, terwijl het probleem werd uitgezocht. Na een uur deden de computers het weer en kon het examen in principe worden afgemaakt. maar we hebben toch besloten dat de leerlingen naar huis mochten", aldus Steenbakkers. "Na zo lang wachten is je spanningsboog verdwenen en is je concentratie niet meer optimaal. Ook wilden we ons rooster niet in de soep laten lopen."

Uitleg

De leerlingen zijn naar huis gestuurd met een brief met uitleg voor hen en hun ouders. Het examen zal opnieuw worden ingepland, maar daarbij zal rekening worden gehouden met het drukke schema van de scholieren.

"We zullen het nieuwe examen op een dag inplannen waarop de leerlingen nog niets hebben, zodat het ze geen extra stress oplevert", aldus Steenbakkers. 

Rustig

De rust is weer wedergekeerd op het Dongemond College, zegt Steenbakkers. "De leerlingen bleven ondanks de onduidelijkheid allemaal enorm rustig. Nu zijn de vmbo bb'ers bezig met hun examen Nederlands en alles verloopt gelukkig zonder problemen."