Geslaagde scholiere toch gezakt

Een leerlinge van het Ster College in Eindhoven dacht woensdag twee uur lang dat zij was geslaagd. Maar bij het ophalen van de cijferlijst bleek de vmbo'er gezakt.

De school vergat haar tussen 13.30 en 14.00 uur te bellen met de mededeling dat zij was gezakt. ''Dat spijt ons enorm'', zei een woordvoerster van de school vrijdag. ''Het is gewoon een stomme fout.''

''Het enige belangrijke van die dag was mensen die gezakt waren even bellen'', zei de verontwaardigde moeder van het meisje tegen Omroep Brabant.

''We zaten thuis in spanning te wachten en het was inmiddels kwart over twee. Ze had geen telefoon gehad en dus hadden we de vlag uitgehangen.''

Maandag kan de gezakte scholiere door middel van een herkansing alsnog het vmbo-diploma halen. ''Daarvoor hebben wij haar extra hulp in de vorm van bijles aangeboden, zodat zij toch nog slaagt'', aldus de zegsvrouw van het Ster College.

Lees alles over de eindexamens 2014

Lees meer over:

Tips & samenvattingen

Tips & samenvattingen
Hier vind je de beste samenvattingen en uitlegvideo's, gesorteerd per niveau en vak.

Facebook

Facebook
Voor memes, polls en updates, like onze Facebookpagina Eindexamens en meld je aan voor het event Centraal Eindexamen 2018.

Instagram

Instagram
Voor grappige sketches, het examenrooster, en korte versies van het Eindexamenjournaal volg @eindexamens op Instagram.

Contact

Contact
Heb je een tip of een vraag voor de NU.nl/Scholieren.com-redactie?
Tip de redactie