Examenperiode 'vrijwel vlekkeloos' verlopen

De examenperiode van dit schooljaar is vrijwel vlekkeloos verlopen. 

Dat stelt het College voor Examens donderdag in een terugblik, op de dag dat havisten en vwo'ers die examen deden horen of ze geslaagd zijn. Vmbo'ers hoorden woensdag al of de vlag uit kon.

Voorzitter van het college Henk Laan heeft grote waardering voor middelbare scholen en examenkandidaten. "Elk jaar nemen scholen en hun leerlingen de afnames van de centraal examens zeer serieus en tonen ze zich flexibel als dat van ze gevraagd wordt", zegt hij op de website van het college.

Vorig jaar verliep de examenperiode bepaald niet vlekkeloos, mede doordat uit de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun 27 examens werden gestolen. Het examen Frans voor vwo'ers belandde op internet en werd voor alle leerlingen een dag uitgesteld.

Dit jaar waren er geen grote problemen. Wel waren er wat kleine incidenten. Zo was er bij vmbo'ers onduidelijkheid over de calculator in een computerexamen wiskunde. Die werkte tijdens het examen onverwachts anders dan hun eigen rekenmachine. Ze mogen hun examen opnieuw doen.

Volgens het College voor Examens zijn de meeste examens als "goed en evenwichtig" ervaren. Wel bleken sommige examens te lang te zijn. Daar is bij de normering rekening mee gehouden.

Lees alles over de eindexamens 2014

Lees meer over:
Tip de redactie