Een eindexamenkandidaat heeft woensdag bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) geklaagd over zijn puisterige overbuurman.

De klacht kwam van een jongen, die in de gymzaal achter een leerling met een enorme puist in zijn nek moest zitten. "Hij vond dat niet appetijtelijk, en kon zich daardoor moeilijk concentreren op het examen", vertelt klachtencoördinator Annelotte Lutterman.

Lutterman laat weten dat het LAKS moeilijk actie kan ondernemen bij een dergelijke klacht. "We hebben de klager in kwestie wel even teruggebeld om hem te laten weten dat de scholierenkoepel hierin helaas niets voor hem kan betekenen."

Verder kreeg het LAKS woensdag een klacht binnen van een scholier die vond dat de examens elke dag te vroeg begonnen. "Zijn eerste bus vertrekt pas om 9.00 uur, terwijl de examens om 8.30 beginnen."

Veel klachten

Bij het LAKS zijn woensdagavond omstreeks 18.00 uur al bijna 38.000 klachten binnengekomen. Tot nu toe is er vooral veel geklaagd over het havo- en vwo-examen Nederlands.

Ook klagen veel vwo-scholieren over het examen scheikunde van dinsdag. Meer dan 25 procent van de 20.506 examenkandidaten belde naar de Eindexamenklachtenlijn om hierover te klagen. "Dat is écht ongelofelijk veel", aldus Lutterman van het LAKS. "Dat gebeurt niet vaak."

Alles over de eindexamens l Roosters en antwoorden l Waar kan ik klagen?