De 20-jarige jongen die maandag werd gearresteerd in de examendiefstalzaak, is wederom een zoon van een docent van de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun.

Dat bevestigt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdag na berichtgeving in het AD. 

De natuurkundeleraar was ook een aantal jaar directeur van de school. Hij staat inmiddels op non-actief, maar is geen verdachte in de zaak.

Zijn zoon, een oud-leerling van de school, werd maandag gearresteerd. Eerder werd zijn 18-jarige broer al opgepakt. De broers zouden betrokken zijn geweest bij de diefstal van de 27 examens op de Rotterdamse school.

Diploma kwijtraken

Inmiddels hebben ongeveer 26 leerlingen bekend gefraudeerd te hebben. Zij worden de komende tijd verhoord en kunnen hun diploma kwijtraken.

Sinds de politie eind mei een groot onderzoek begon zijn elf mensen gearresteerd. Negen verdachten werden aangehouden voor de daadwerkelijke diefstal. Van hen zijn er acht leerling op de school.

De meeste verdachten zijn inmiddels vrij. Inclusief de maandag aangehouden man, zitten er nog vier verdachten vast. Daaronder zijn ook de zoons van de natuurkundeleraar.

Het onderzoek naar de verspreiding van de examens is nog in volle gang.

Chronologie eindexamenfraude

Alles over de eindexamens in ons dossier