De politie heeft een nieuwe verdachte opgepakt in verband met de examendiefstal op het Ibn Ghaldoun in Rotterdam.

Dat meldt het AD woensdag op basis van een bevestiging van justitie.

Het zou gaan om 16-jarige zus van SAFAe K., de 19-jarige scholiere die eerder al werd opgepakt als een van de hoofdverdachten. 

Haar zusje zou niet betrokken zijn geweest bij het stelen van de examens, ze zou alleen een rol hebben gespeeld bij het kopiëren en verspreiden van de toetsen.

Volgens de krant heeft de politie nog twee andere verdachten op het oog. Het totale aantal aanhoudingen staat nu op tien. Het Openbaar Ministerie (OM) zoekt daarnaast nog enkele tientallen jongeren in Rotterdam die betrokken zouden zijn bij de exmamenfraude.

Bij Ibn Ghaldoun zijn in totaal 27 examens gestolen. Van de negen personen die eerder werden aangehouden zitten er zeven nog vast.

Onderzoek

Volgens het OM is het onderzoek naar de diefstal van de examens nagenoeg afgerond. Het onderzoek naar de verspreiding van de examens is in volle gang.

''De komende weken wordt besloten wat er met de mensen gebeurt van wie de namen tot nu toe in het onderzoek bekend zijn geworden. Dat gaat in ieder geval al om tientallen mensen'', meldde justitie.